Hozzávalók: |
Elkészítés: |
40 dkg lencse, 1 nagyobb füstölt csülök, 1 babérlevél, 1 citromkarika, 4 dkg zsír, 1-2 ek finomliszt, 1 kk pirospaprika, 2 csipetnyi fokhagymapüré, 1 kk mustár, ízlés szerint ecet, cukor, 1/2 dl tejföl |
A lencsét és a füstölt csülköt a főzés napja előtti este beáztatom, és másnap mindkettőt hideg vízben teszem fel főni. Babérlevelet, citromkarikát, sót teszek a levébe, és lassú forralással kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzöm. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |
Itt Pesten olyan lencsét lehet kapni, hogy ha beáztatnám, fél óra alatt péppé főne. Gondolom, nem a csülök ízét kell mustárral, ecettel, cukorral és tejföllel javítani? :-) Áztatás nélkül megcsináltam, és finom lett, gratulálok a recepthez!
Köszönöm! Jó olvasni, hogy sikerült. Tényleg, a lencse az egy sarkallatos pont. Vagy sikerül finomra, vagy trutyi lesz. Örvendek, hogy tetszett.