recept: Lencse füstölt csülökkel, Kifőzde
Lencse füstölt csülökkel
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

40 dkg lencse,
1 nagyobb füstölt csülök,
1 babérlevél,
1 citromkarika,
4 dkg zsír,
1-2 ek finomliszt,
1 kk pirospaprika,
2 csipetnyi fokhagymapüré,
1 kk mustár,
ízlés szerint ecet, cukor, 1/2 dl tejföl



A lencsét és a füstölt csülköt a főzés napja előtti este beáztatom, és másnap mindkettőt hideg vízben teszem fel főni. Babérlevelet, citromkarikát, sót teszek a levébe, és lassú forralással kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzöm.
Finomra vágott vöröshagymával, pirospaprikával és fokhagymapürével rózsaszínű rántást készítek. Ezzel sűrítem a lencsét. Kiveszem belőle a csülköt, és egy kevés mustárral, ecettel, cukorral és tejföllel javítom az ízét. A babérlevelet és a citromkarikát eltávolítom, majd ismét felforralom.
Kevés tejföllel, karikára vágott, zsírban kisütött hagymával és a csontról lefejtett, felszeletelt csülökhússal adom asztalra. Jól illik hozzá a savanyú káposzta.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Sancho receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2012.05.02. Utoljára frissítve: 2012.05.02.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 18:56:56 - 1.91)
Hozzászólások:

Lajoska (2012-05-22 12:34:00):
Itt Pesten olyan lencsét lehet kapni, hogy ha beáztatnám, fél óra alatt péppé főne. Gondolom, nem a csülök ízét kell mustárral, ecettel, cukorral és tejföllel javítani? :-) Áztatás nélkül megcsináltam, és finom lett, gratulálok a recepthez!

Sancho (2012-05-23 14:37:00):
Köszönöm! Jó olvasni, hogy sikerült. Tényleg, a lencse az egy sarkallatos pont. Vagy sikerül finomra, vagy trutyi lesz. Örvendek, hogy tetszett.

Megjegyzés a recepthez